På gång
På Instagram och Facebook kan du följa mina turer och tankar inför framtagandet av den nya thrillerserien TALIONPRINCIPEN

Vedergällningslag som härstammar från en tid då samhället använde självhämnd som reaktion mot rättskränkning. Lagen gav en fullkomlig likhet mellan brott och straff varvid brottslingen tillfogades samma skada som hen själv åstadkommit. Öga för öga, tand för tand.

Talionprincipen

Hur ofta ställs vi inte inför mörka tankar om hämnd? Hur gärna önskar vi inte att kunna skipa rättvisa i ett samhälle där domstolarna ibland till synes brister?

Följ med på en rafflande resa i talionprincipens tecken. En ny thrillerserie av Peter Lood där privatspanaren Tom Hector utför hisnande balansakter på moralens egg och mer än en gång tvingas ifrågasätta sin övertygelse om vem som gör rätt och vad det egentligen är hos människan som skapar ondskan.

He's a great humanitarian, he's great philanthropist.

He knows just where to touch you honey, and how you like to be kissed.

He'll put both his arms around you You can feel the tender touch of the beast.

You know that sometimes Satan comes as a man of peace.

                                                                                      Bob Dylan

II. Secta

Tom Hector tar på sig ett fall där makabra slaktmord utförts med ett antal års mellanrum. Säpo´s spår leder utredningen i riktning mot en stor och kraftfull farmare som avtjänar livstids fängelse på Hall. Tom avser att avlägga visit på den rymningssäkra anstalten. Han inser snart att ingenting är som det först verkar.