Peter Lood

Vem är Peter Lood?

Jag fascineras av ordens betydelse, hur helheten bildas från delar och endast några korta rader kan väcka ganska starka känslor till liv. Jag blir hänförd över hur det går att ta ut svängarna i en påhittad historia och trots att den växer fram utifrån ens egen verklighet har en författare makten att låta nästan vad som helst ske.

-

Till vardags arbetar jag som konsult hos Trafikverket, har i grunden en utbildning som maskiningenjör. Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna, är gift och vi har två söner.

Det är mitt yrke som inspirerat till skrivandet. Infrastrukturseriens spänningsromaner kretsar kring våra fyra transportslag: järnväg, väg, sjöfart och flyg.

Saknad skyddsängel är en fristående berättelse som tar sin avstamp i mitt eget låg- och mellanstadium på Krusgårdsskolan i Torshälla.

Talisman är första boken i den gastkramande thrillerserien Talionprincipen. Serien handlar om privatspanaren Tom Hector som anser att domstolarnas straffpåföljder sällan står i paritet till de fruktansvärda gärningar som de kriminella har utfört. Tom tar till den uråldriga principen för rättvis hämnd; Talion.

Jag vill att du som läser mina böcker blir underhållen för en stund, kommer bort från vardagen och får stifta bekantskap med spännande världar, intressanta miljöer och tänkvärda karaktärer.

Peter